Гледай на живо

Очаквайте от 14:30 часа на живо от Турция контролната среща между Локомотив (Пд) и косовския Прищина

Хубчев възхитен от момчетата, не търси алиби заради 10 отсъстващи, обяви критериите, по които избира национали (видео)

Селекционерът на България Петър Хубчев обяви, че е впечатлен от отношението на футболистите в тренировъчния процес и поясни, че дори не си е представял, че ще се подготвят толкова съвестно. Освен това той разясни и част от критериите, по които избира играчи за националния отбор.

“Това, което се случи през тези 3 дни, ме удоволетворява напълно. Всички тренират по начин, по който и аз не съм си представил. Много дисциплинирани и мотивирани. Всичко е наред. Имаме много нови момчета, но тези неща малко вълнуват феновете, искат се резултати и момчетата го знаят.

27 Националите заминаха за мача със Словения от турнира "Лига на нациите"

Мартин Райнов показва мъжество. Дори не признава, че има някакви болки. Останалите са здрави.

Преди три дни се разбрахме, че треньорите ще опитаме да предадем значението на тези мачове. Искаме да ги изиграем абсолютно сериозно. Съжалявам единствено за времето, което прекарвам с тези момчета. искам ги за по-дълго. Надявам се да успеем да ги убедим колко са важни за нас мачовете от този турнир. Разбира се, че ще търсим победата. Едва ли ще намерите човек в спорта, който да ви каже, че няма да играе за победа”, каза Хубчев, който загатна по какъв начин избира футболисти за националния тим.

“Не говорим за по-мъжко отношение само за този мач или тези квалификации. Един от компонентите, по който избираме футболистите, е това. В националния не можем да говорим за подмладяване. Млади са, но са тук, защото имат качества. Има и по-стари. Последното нещо, което гледаме, е клубната им принадлежност и след това годините. В никакъв случай подмладяване на националния отбор не е самоцел”, коментира селекционерът на трикольорите, който похвали Словения и заяви, че няма да се оправдава с отсъствието на играчи, които по принцип попадат в плановете му.

“Словения е добър отбор. Има 4-5 основни футболисти, които въртят играта. Детайлите ще ги говорим в съблекалнята. Трябва да гледаме нашия отбор - да играем с борба и себераздаване. Пределно ми е ясно, че оценките за мен и отбора ще бъдат давани по резулаттите. Това е важно.

Отитахме се този път да не говорим за минали квалификации и добри мачове. Много е лесно да изброим от 6 до 10 имена на момчета, които, ако са здрави и имат отбори, щяха да са тук. Лесно е да ги използваме като алиби.

27 Националите заминаха за мача със Словения от турнира "Лига на нациите"

По начина, по който се държаха момчетата не само на тренировките, но и извън терена, съм очарован. Едно порфесионално мислена.

Но имам забележки към част от момчетата за физическата им подготовка. Това, което се говори в националния отбор, е само за националния отбор. В момента, в който си тръгнат от националния отбор, си изпълняват задълженията към клубните отбори. Като цяло отношението и дисциплината е на добро ниво”, завърши Хубчев.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от Футбол свят

Виж всички