Звезда отказа 8 млн. евро за най-добрия си футболист

Звезда отказа 8 млн. евро за най-добрия си футболист

Сръбският гранд Цървена звезда е принуден постоянно да отбива атаки на други клубове за звездата Неманя Радонич. Най-настоятелни в желанието си да привлекат 22-годишното крило са шефовете на Щутгарт. През януари “швабите” предложиха 6 млн. евро за сръбския национал, но офертата беше отхвърлена. Преди няколко дни в офисите на Звезда е пристигнало ново предложение, този път на стойност 8 млн., но отговорът е бил същият.

“Вярно е. Отказахме 8 млн. евро от Щутгарт. Въпросът не е в парите. Няма сума, която да ни накара да продадем Радонич преди края на участието ни в квалификациите на Шампионската лига. Дотогава ще отхвърляме всички предложения, колкото и да са примамливи”, обясни спортният директор на “червено-белите” Звездан Терзич.

“Има кога да разговаряме за евентуален трансфер, но сега не е моментът. Искаме да се фокусираме единствено върху предстоящите важни мачове”, добави Терзич.

Според сръбските медии, ако Цървена звезда преодолее третия квалификационен кръг на ШЛ и си осигури нинимум участие в групите на Лига Европа, Радонич ще бъде задържат до края на годината. Шефовете на клуба се надяват при такова развитие цената му да стигне до 12 млн.

Звезда обаче притежава само 60% от правата на сръбския национал. Останалите 40% са разпределени между Рома и мениджърска агенция.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти