Киево се спаси от изпадане по едно от обвиненията

Киево се спаси от изпадане по едно от обвиненията
Киево се размина от изхвърляне от Серия “А” и най-вероятно ще продължи да бъде част от италианския футболен елит. Това беше потвърдено днес, след като беше прекратено делото срещу клуба по обвинение за изкуственото завишаване на цената на млади футболисти - до 9000 пъти, за да изглеждат те по-скъпи при трансфер с участието на Чезена.

“Летящите магаренца” бяха спасени от своите адвокати, които се позоваха на процесуална грешка - отказване от страна на прокурорите на правото на изслушване на обвиняемите на 15 юни. Съдът върна случая за ново разглеждане от прокуратурата.

Киево рискуваше да бъде наказан с отнемането на 15 точки от актива от миналия сезон, което означаваше изпадане в Серия “Б”. Отделно президентът Лука Кампедели рискуваше да влезе в затвора за 3 години.

Същият късмет обаче днес нямаше Чезена, който беше клиент на прокуратурата по същото обвинение. Клубът вече обяви банкрут, но освен всичко сега е санкциониран с отнемането на 15 точки. Това означава, че когато клубът започне участие в някоя от долните дивизии, той ще стартира с минус 15 точки на сметката си.

Иначе Киево е разследван и по друг случай -  за финансови измами и уреждане на крайния изход в някои срещи.

Още от Футбол свят

Виж всички