Звездите на ЦСКА-София заплашени с по-тежки санкции от очакваното

Звездите на ЦСКА-София заплашени с по-тежки санкции от очакваното

Двама от основните футболисти на ЦСКА-София - Кристиян Малинов и Николай Бодуров, могат да отнесат по-тежки санкции от очакваното. Както е известно, двамата си изкараха глупави червени картони след края на срещата реванш от първия квалификационен кръг на ЛЕ между червените и Рига заради меле с противникови футболисти.

Според представителите на латвийците боят е започнал, тъй като Малинов е наплюл техен състезател. ЦСКА-София пък твърди, че Бодуров не е атакувал противникови играчи, а като капитан на отбора се е опитал да спре разправията.

Вече е ясно, че двамата червени футболисти няма да играят в четвъртък, когато тимът им посреща Адмира Вакер във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Това обаче е най-малкият проблем. Очакванията бяха, че Бодуров и Малинов ще бъдат санкционирани с максимум по две срещи. Лошото е, че в дисциплинарния правилник на УЕФА пише друго. Там е упоменато, че ако футболист обиди или нападне длъжностно лице или играч, за което получи директен червен картон, наказанието е три двубоя.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти