Адмира Вакер е с най-ниска посещаемост в Австрия

Адмира Вакер е с най-ниска посещаемост в Австрия

Вторият съперник на ЦСКА-София в Лига Европа Адмира Вакер със сигурност няма да притесни "червените" с някаква сериозна подкрепа от трибуните. Оказа се, че това е отборът с най-ниска средна посещаемост в първенството на Австрия за миналия сезон. Тогава мачовете на тима са били гледани от средно 2300 зрители. Освен това Адмира има спад от 13,4% на средната посещаемост в сравнение със сезон 2016/17. Най-големият брой зрители, които са присъствали на домакинство на отбора са били 4516, а най-слабо посетеният мач е с Алтах и на него е имало само 1241 човека по трибуните.

Стадионът на Адмира се казва "BSFZ Arena" и може да победе 10 600 зрители. Съоръжението се намира в градчето Мария Енцесдорф, което е на 15 километра южно от Виена. В Лига Европа отборът домакин е длъжен да осигури минимум 5% от капацитета за гостуващата агитка. Обикновено обаче двата клуба се разбират този процент да е по-висок. Трибуната за гостуващи фенове на Адмира е голяма и може да побере повече от 1000 души. От ЦСКА-София са заявили 1000 билета за гостуването на 2 август и не е изключено секторът да бъде изпълнен докрай от фенове на "армейците". От една страна в региона живеят доста българи, а се очаква много фенове да пътуват и от Германия за мача. Освен това пътуването до Виена със самолет, автобус или автомоил е доста по-лесно, отколкото до Рига, където бе предишното гостуване на "армейците", така че и от България се очаква да потегли сериозна агитка.

Стадионът на Адмира е открит на 4 март 1967 година. Прави впечатление, че зад една от вратите има няколко хълмчета, където е трябвало да бъде изградена трибуна, но това така и не се случва заради липса на средства. Градчето Мария Енцесдорф е доска комуникативно, като до него без проблем може да се стигне по много начини, а най-лесно е с експресните влакове от Виена, които пътуват през 10-20 минути.

"Тема спорт"


Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти