Роналдо утешава и надъхва Неймар на Мондиал 2018

Суперзвездата на Бразилия Неймар се срина на тревата и започна да ридае след драматичната победа с 2:0 над Коста Рика, с която “селесао” взе глътка въздух и се отърси от част от напрежението на Мондиал 2018. Вестник “Марка” публикува материал за позитивното влияние на легендата Роналдо върху психическата устойчивост на Неймар, който е под огромен натиск в родината си и бе разкъсан от медии и фенове след представянето си срещу Швейцария.
Роналдо посещава всяка тренировка на бразилските национали, но отделя време да говори лично с Неймар, защото двамата са приятели от години, а и Луис Назарио да Лима прекрасно знае какво е да носиш очакванията на цялата нация на гърба си. Този “ритуал” между двамата - личните им разговори - е бил проведен и преди мача с Швейцария, и преди този с Коста Рика, информира “Марка”.
Роналдо е акредитиран като част от делегацията на Бразилия в Русия и постоянно е близо до отбора, а голямата му роля е именно като психолог на Неймар, към когото са насочени най-големите очаквания за поставяне на шеста звезда над емблемата. Митичната деветка на бразилците също така постоянно публично защитава футболистите и в частност Неймар.

Още от Футбол свят

Виж всички