Петев и Ал-Кадисия бързо си паснаха, гледат към място в шестицата след Нова година

Петев и Ал-Кадисия бързо си паснаха, гледат към място в шестицата след Нова година

Бившият селекционер на България Ивайло Петев и неговият Ал-Кадисия ще изпратят в приповдигнато настроение 2018 година. Двукратният шампион на „А“ група с Лудогорец пое тима от Про Лигата на Саудитска Арабия в началото на ноември, когато той се намираше в зоната на изпадащите. С Петев начело обаче отборът бързо се вдигна и за отрицателно време се изкачи с пет позиции нагоре до деветото място в класирането.

Ръководен от българския спортно-технически щаб, в който влизат още Витомир Вутов, Евгени Колев и Емануел Луканов, Ал-Кадисия записа четири победи в следващите шест двубоя и спечели 13 от възможни 18 точки. За сравнение, преди идването на родния специалист, който бе избран за Треньор номер 1 на XIV кръг, Ал-Кадисия имаше на сметката си 7 точки след 9 изиграни срещи.

Първият двубой от Про Лигата за 2019 година е на 10 януари, а съперник – предпоследният Ал-Итихад. Добрата новина за българския щаб е не само че ще има възможност да започне с успех годината, но и да се доближи в следващите седмици до четвъртия Ал-Таавон, който е само с четири точки повече от Ал-Кадисия.

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти