Главният треньор на австралийските плувни национали напуска преди Олимпиадата

Главният треньор на австралийските плувни национали напуска преди Олимпиадата

Рохан Тейлър ще стане главен треньор на плувния отбор на Австралия за Олимпиадата в Токио, след като Джако Верхаерен обяви, че ще се върне у дома в Холандия поради лични причини. Верхаерен трябваше да завърши визитата си в Австралия, след като договорът му с Австралийската федерация по плуване изтече след Игрите в Токио.

След като Олимпиадата беше отложена за 2021 г. заради коронавирус, Верхаерен каза, че е взел трудното решение да замине през септември със семейството си. Тейлър, бившият треньор на трикратния олимпийски златен медалист Лейзъл Джоунс, поема неговата работа сега.

Верхаерен, бивш главен треньор на холандските национали, вдъхновил харесването на олимпийските шампиони Питър ван ден Хугенбанд и Инге Де Бройн, съживи плуването в Австралия, след като пое отбора през 2014 г.

“Опитах се да търся начини за разширяване, но вие не можете да правите компромиси в среда с висока производителност, нито исках да компрометирам семейството си“, каза Верхаерен в изявление.

“За мен е чест, че имах възможността да работя с този невероятен плувен отбор и нация почти седем години и съм уверен, че има много добри хора наоколо, които да гарантират постоянния успех на плуването в тази страна и, че отборът е готов да се изправи пред всяко предизвикателство”, добави той.


Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти