Теодор Тодоров: Имах оферти от Полша и Германия, но избрах да остана в Хебър

Теодор Тодоров: Имах оферти от Полша и Германия, но избрах да остана в Хебър

Теодор Тодоров ще играе и през следващия сезон в Хебър (Пазарджик). Пред BGvolleyball.com центърът сподели как се работи в клуба, какви оферти е имал и защо е избрал да остане в Пазарджик. Тодоров коментира още решението на БФВ за прекратяване на сезона, избора на национален селекционер и как е прекарал месеците на изолация.  

Теодор Тодоров остава в Хебър
Теодор Тодоров остава в Хебър


Теди, защо реши да останеш в Хебър?

Отдавна обмисляме този вариант. Наско Петров искаше още по-рано да преподпиша, но казах нека да свърши сезонът и всичко да е наред. Да видим дали той ще е доволен от мен, дали на мен ще ми хареса. Така и стана. Свърши сезонът, разбрахме се и останах. Мен ме устройва всичко, в клуба също са доволни от това каква работа мога да свърша. След създалата се ситуация с пандемията не бих рискувал да тръгна някъде със семейството, все пак сме с малки деца. Не се знае какво ще стане, дали ще се върне вирусът, дали евентуалният нов отбор ще има спонсори, дали ще са за постоянно. Може всичко да се случи. Много са факторите.    

Как се чувстваш в Пазарджик?

Всичко беше наред. Изкарах 3-4 месеца, не беше цял сезон. Организационно всички си вършат работата добре. Абсолютно всичко беше наред и затова останах. 


Имаше ли други оферти?

Имаше оферти извън България, но в тази несигурна ситуация не се знае какво ще се случи. Предпочетох да не рискувам и да си остана тук. 

От кои страни бяха офертите?

Имаше от Полша и Германия, едната оферта беше по-сериозна. 


Как се работи в Хебър? Клубът си поставя високи цели.

Това е хубавото, че има високи цели. Не се отказват. Миналата година отборът взе една купа, тази година - две. Тази година не успяхме да станем шампиони поради пандемията. В клуба се целят се високо, стараят се да направят хубав отбор, за да може да спечелим всичко. 

42 Хебър ликува с Купата на България

Как преминаха за теб и семейството ти месеците на изолация?

Бяхме си вкъщи с жена ми и децата. На децата със сигурност не им се отрази добре това неизлизане и невиждане с хора. Тепърва почват да свикват с бабите и дядовците, да не говорим за странични хора. Важното е, че минахме безпроблемно покрай това нещо. Надявам се занапред при всички да е така и възможно по-скоро да се върнем към нормален начин на живот. 


Липсват ли ти мачовете?

Със сигурност. Вече три месеца си стоя вкъщи и не знам какво да правя. Започнах да се готвя полека за новия сезон. 

Как поддържаше форма по време на извънредното положение?

В домашни условия. Но за един спортист, за човек, който е свикнал да тренира по два пъти на ден, колкото и да се опитва да се поддържа нормално вкъщи, не е достатъчно. Сега като отвориха фитнесите, започваш от нулата. Затова почнах по-отрано, за да имам време да се подготвя за началото на сезона. 

44 Финал за Купата на България: Нефтохимик - Хебър 0:3

Ти лично как прие решението за прекратяване на сезона?

Със сигурност не съм удовлетворен. Ние се борихме да станем шампиони. Да, наистина, направихме две грешки, които ни костваха първото място. Щеше ми се сезонът да се доиграе или поне да се обяви нулева година, както направиха по-голямата част от държавите. Но това е решение на федерацията. 


Какъв е твоят коментар за избора на национален селекционер?
С Пранди сме работили доста време. Федерацията вижда в него още бъдеще. Хубавото е, че Ники Желязков се включва в щаба, което означава, че ще има една година да свикне с метода на работа и след това той да застъпи и да се направи хубав олимпийски цикъл, за да се отиде на Олимпиада.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите двубои от волейболното Световното първенство 2022, на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички