Със затаен дъх за новата Серия 4 Купе на BMW

Със затаен дъх за новата Серия 4 Купе на BMW

Новото поколение на Серия 4 Купе ще излезе на пазара в края на годината и ще е наистина величествено. Двувратият спортен модел продължава красивата поредица от купета на BMW, която започва с 3/15 PS DA 4 през 1931-ва година, минава през победителя в Mille Miglia - BMW 327, и стига до днес.

За пръв път ще видим екстремно спортното BMW M440i xDrive Купе с редови шестцилиндров бензинов двигател с мощност 275 кВт/ 374 к.с. До него в шоурума ще има и два четирицилиндрови бензинови двигателя и един четирицилиндров дизелов. През март догодина ще дойдат и два редови шестцилиндрови дизелови двигателя. За стандартно оборудване за модела ще се смята осемстепенната трансмисия Steptronic, а като опция ще е осемстепенна Steptronic Sport с нова Sprint функция за спонтанно и динамично ускорение. При старта на продажбите интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive ще се предлага при два модела, а от март 2021 година – при четири.

"Новото BMW Серия 4 Купе с още по-атрактивен профил спрямо предишния модел. Характерни динамични качества благодарение на прецизно оптимизираната структура на каросерията и окачването. Специфичният за модела пакет от подсилващи греди увеличава здравината на каросерията. Центърът на тежестта на автомобила е снижен с 21 мм, задната следа е по-широка с 23 мм спрямо новото BMW Серия 3 Седан. Структури на каросерията и окачването с оптимизирано тегло. Хармонично разпределение на теглото между осите в съотношение 50:50. Целенасочено оптимизиране на аеродинамичните качества и притискането на задната ос", казват от BMW.
Колкото до окачването, серийно ще е с индивидуални настройки на хода на амортисьорите, а опционалното М ще е типично по-стегнато, с допълнителни подсилващи греди и променливо кормилно управление. За допълнително поръчване ще са адаптивното М окачване с електронно управляеми амортисьори, М спортните спирачки и М спортния диференциал с напълно променлив блокаж на задната ос.
Физиономията на новата Серия 4 е доста различна от тази на Серия 3 - гледа те с изразителна вертикална бъбрековидна радиаторна решетка, подсказваща огромната и жажда за въздух за охлаждане. LED фаровете са серийни и с особено тесни контури, а адаптивните LED с лазерни светлини са опция.
Дизайнът на интериора е спортен и обърнат към теб. Ти, който управляваш автомобила. Ти, който си избрал новата Серия 4 Купе и изпитваш истинско удоволствие от шофирането. Имаш Infotainment система с до 10,25-инчов контролен дисплей и опционално, напълно дигитално 12,3-инчово арматурно табло. Докосваш новия спортен кожен волан и седиш на новоразработените спортни седалки.
BMW обещават, че тук има “значително повишен акустичен и климатичен комфорт в сравнение с предишния модел”. Обясняват, че серийното предно стъкло с акустично остъкляване и новата тризонова автоматична климатична инсталация са тук с тази цел.

Стъкленият подвижен покрив е с удължена с 24 мм прозрачна площ, вътрешното осветление е с Welcome Light Carpet, озвучителната система Harman Kardon Surround Sound, а управляваното чрез смартфон или BMW Display ключ стационарно отопление е като опция. Новото поколение на BMW Head-Up дисплея предлага увеличена със 70 % площ на проекцията. Иновативното 3D визуализиране на околността на дигиталното арматурно табло изобразява автомобила и зоната около него, както и работата на активните асистиращи системи.
За новото покоение Серия 4 Купе може да се говори още много, но засега просто ще си поемем дъх и ще изчакаме да стане есен, за да го видим на живо.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти