Антъни Джошуа: Ще загубя от мач с Тайсън, както и да свърши той

Антъни Джошуа: Ще загубя от мач с Тайсън, както и да свърши той

Световният шампион на IBF, WBA, WBO и IBO Антъни Джошуа отхвърли възможността да се изправи срещу Майк Тайсън. Британецът заяви, че не иска да се боксира с легендата, тъй като подобен двубой ще му донесе само негативи. Железния планира завръщане за серия от благотворителни срещи, но не е изключено да се опита и да стане най-възрастният шампион в историята, предвид че в момента е на 53.

“С цялото си уважение към него, не бих го срещнал на ринга. Дори да се бия с Железния Майк и да го победя, мисля, че само аз ще се радвам. Хората ще ме освиркат. Той е легенда, най-великият боксьор в съвременната ера. Има само двама признати шампиони от целия свят - Али и Майк Тайсън, най-разпознаваемите лица, когато става въпрос за бокс”, анализира ситуацията Джошуа.

Той сравни завръщане на Железния с такова на Дейвид Бекъм.

“Тайсън може да удря лапите мощно за 15 секунди, но това е различно от връщане на ринга за 12 рунда. Все едно Дейвид Бекъм да обяви, че се връща след 10 години. Как точно ще стане това?”, каза още Ей Джей.

Той продължава да настоява, че неговата цел е мач с Тайсън Фюри, като преди това ще премине през Кубрат Пулев. Датата и мястото за мача с българина все още обаче остават загадка.

Още от Бойни спортове

Виж всички