Гледай на живо

Евро 2020: Австрия - Северна Македония 1:1

Няколко снукър звезди биха подкрепили “алтернативния Световен тур” на Рони О’Съливан

Няколко снукър звезди биха подкрепили “алтернативния Световен тур” на Рони О’Съливан

Джон Хигинс е петият от активните звезди в снукъра, който публично обявява, че би желал промени в Световния тур на World Snooker и би подкрепил идеята за алтернатива на Рони О’Съливан. Както е известно, Ракетата изрази желанието си за организирането на изцяло нова платформа, макар засега да не е ясно дали форматът ще е същият като на сегашния календар или ще става въпрос за няколко единични турнира.

“Определено съм заинтересован. Вижте, Бари Хърн направи невероятни неща за снукъра и организира толкова много турнири. Но някои неща могат да се направят по-добре, а аз съм на такъв етап от живота си, че съм отворен за нови предложения.

В крайна сметка, ние сами сме си шефове и съм длъжен да разгледам всяка възможност, която би ми предоставила по-добри професионални условия. Например, има толкова много държави, в които бих искал да видя снукър на най-високо ниво, но те нямат пари да финансират ранкинг турнир със 128 играчи. Но може би биха намерили начин да спонсорират събитие с по-малко състезатели, но пък топ състезатели.

С Рони сме говорили по темата по телефона и чрез съобщения, засега няма нищо конкретно. Той обаче има повече яйца в кошницата си от мен и мисля, че може да се справи. Определено възможността ми е интересна”, обясни Хигинс по време на Откритото първенство на Шотландия.

Други от топ играчите, които искат промени в Световния тур и биха подкрепили алтернативата на О’Съливан, са Марк Алън, Марк Уилямс, Джо Пери и Стивън Магуайър. Самият Рони пък заяви, че има подкрепата и на двама китайски състезатели, които са наказани за дълго време от World Snooker за неправомерни залози - Ю Делу и Юпън Цао. Стивън Хендри пък с удоволствие би подновил кариерата си за участие във въпросния евентуален нов формат.

Още от Снукър

Виж всички