Рони О’Съливан готов да сформира собствен световен снукър тур

Рони О’Съливан готов да сформира собствен световен снукър тур

Суперзвездата на снукъра Рони О’Съливан обяви, че е готов да сформира собствен световен тур, който да бъде алтернатива и директна конкуренция на сегашното статукво, организирано от World Snooker. Ракетата мотивира решението си с пропуските и недостатъците на сегашната организация, която критикува надълго и широко в социалната мрежа “Туитър” в последно време. Също така той е на мнение, че собственикът Бари Хърн не се грижи за доброто на играчите, а ги третира като машина за пари.

“Просто чакам подкрепа от четирима или петима недоволни играчи. Готов съм да стартирам проекта, точно както съм готов да напусна веднага, ако някой ми предложи да се състезавам в друга платформа. Искам да играя в качествени турнири, провеждани в хубави зали, срещу топ съперници, защото това ме вдъхновява.

Световният тур е фантастичен за много играчи, но не за всички. Това би било възможност да привлечем Джон Хигинс, двамата китайци, които са наказани (Ю Делу и Юпън Цао), както и няколко други топ състезатели от Китай, които са недоволни от постоянното пътуване за квалификации в Барнзли.

Стивън Хендри също е готов да поднови кариерата си, още няколко добри играчи също са склонни. Готов съм да стартирам проекта, но ми трябва съгласието на още играчи”, коментира О’Съливан след победата с 6:5 над Кен Дохърти във втори кръг на Шампионата на Обединеното кралство.

Още от Снукър

Виж всички