Мойс разкритикува трансферната политика на Юнайтед, щял да ги вкара в ШЛ

Мойс разкритикува трансферната политика на Юнайтед, щял да ги вкара в ШЛ

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс остро разкритикува трансферната политика на клуба след оттеглянето на сър Алекс Фъргюсън през 2013 г. Оттогава насам Мойс, Луис ван Гаал и Жозе Моуриньо похарчиха около 700 млн. паунда, но всички те бяха уволнени впоследствие.

“От известно време е трудно да разбереш, в каква посока са тръгнали Юнайтед. Дали подписват с играчи заради маркетинга, в който са фантастични, или за да играят на терена, не съм много сигурен.

Манчестър Юнайтед имаше големи ценности и класа. Ценностите им не бяха винаги да купуват най-скъпите футболисти, но да го направят по своя начин, който беше да налагат момчета от школата и да вземат най-добрите млади играчи.

Тук-там имаше звездни попълнения като Ерик Кантона или някой, който привличаха, за да прави разликата - като Робин ван Перси. Никога не съм мислил, че това е клуб, който смята, че най-важното е да се харчат пари. Но ако имаха нужда от това, можеха да го направят.

Дали вярвам, че щях да вкарам Юнайтед в Шампионската лига сега? Да, вярвам - ако все още бях техен мениджър. Дали вярвам, че клубът щеше да е много по-стабилен? Да, вярвам. Трябва да призная, че за краткото време, през което бях там (10 месеца - б.р.), трябваше да спечеля повече мачове.”, коментира Мойс пред “Мирър”.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти