Тихомир Иванов: Надявам се да скоча 2.33 м на Световното

Световният студентски шампион в скока на височина за 2019 година Тихомир Иванов спечели четвъртата си национална титла на открито вчера с 2.25 метра. След състезанието той коментира някои от най-интересните теми около себе си в момента.

“Състезанията ми дойдоха повече напоследък, но така сме си планирали сезона, за да гоним норматива за Доха първо. Нямаше как да отказваме състезания, защото миналата година пропуснах лятото и ако бях започнал да отказвам, щеше да е малко кофти след това. Най-важното е, че съм здрав. Скачах добре, мислех, че съм малко по-изморен, но в крайна сметка съм доволен”, каза Иванов за представянето си вчера.

 

86 Републиканско първенство по лека атлетика за мъже и жени - ден втори

 

Той изрази задоволство от спечелената световна студентска титла в Неапол: “Доволен съм, че спечелих медала си с хубав резултат.”

Възпитаникът на Георги Гетов сподели и какво следва за него след държавното първенство: “Сега отиваме на лагер в Стара Загора и започваме да тренираме, защото в последния един месец само пътувах и скачах по състезания.”

Иванов, който вчера опита и атака на олимпийския норматив от 2.33 метра, вярва, че ще успее да се справи с тази височина до края на сезона: “Надявам се да скоча норматива за Олимпиадата в Токио от 2.33 м на Световното.”

Олимпийският финалист от Рио де Жанейро 2016 каза също така, че се надява да бъде поканен на още една Диаматена лига и да успее да си осигури участие във финалния турнир от престижната верига.

Иванов беше малко разочарован от слабия интерес на феновете към републиканското първенство, което се проведе във вторник и сряда: “Миналата година ми беше малко кофти, когато не можах да скачам заради операцията. Аз обичам да скачам в България, но публиката е малобройна, видяхте на сектора какво беше. Малко е неуважително. Има един спортист, който е дошъл да скача нависоко и никой не идва да го подкрепя. Малко е кофти, в залата е по-различно, защото се събира цялата зала. Но аз продължавам да скачам, обичам да скачам в България.”

Цялото интервю с Тихомир Иванов може да намерите във видеото!

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти