Гледай на живо

ЕВРО 2020: Унгария - Португалия

Люпко защити Стойчо Атанасов: Тук не се ценят българските играчи, Гриша Ганчев загърби бизнеса си заради отбора

Новият официален наставник на ЦСКА-София Люпко Петрович говори пред медиите преди утрешния мач от Лига Европа срещу Осиек. Специалистът е на мнение, че в България не се ценят родните футболисти и не е съгласен с нападките срещу Стойчо Атанасов.“ЦСКА е велик клуб и когато е в криза се търсят грешките. Трябва да се види как да се излезе от ситуацията. За загубата е виновен колективът. Сега трябва да се върнем в правия път. Ето сега се обвинява един млад български играч, че е допуснал грешка, но преди него сбъркаха и други. Тук не се ценят българските играчи. В Звезда има 4-5 чужденци, другото само са сърби. Ако не бяхме дали шанс на Турицов, нямаше да стигне до националния отбор. Във футбола големите отбори често са в криза. Имам опит как да се справя", каза Петрович

"Господин Ганчев загърби бизнеса си, защото мисли 24 часа за футбол. Ако и ние сме така, ще стигнем до успех. Работихме добре Добри. Играчите търсеха грешките в другите и не знаеха от кого да поискат съвет. Играчите срещу Черно море бяха като на разходка в парка. Трябва да се обединим и да го видим още утре. Сега трябва да се съберем отново и да станем истински отбор”, добави старши треньорът.
7 Пресконференция на Люпко Петрович преди мача с Осиек

Люпко е на мнение, че Осиек е много сериозен противник и в момента дори е на по-високо ниво от Хайдук и Риека. Петрович изтъкна и най-опасните футболисти на съперника според него.

"Осиек има финансиране от Унгария и дори може би от президента на страната. Имат няколко чужденци, но повечето са местни момчета. Мисля, че това е правилният начин. Имат силни футболисти - Марич и Мансе са добри. Левият им бек също е опасен. В момента са по-силни от Хайдук и Риека. Ако не постигнем резултат, знам какво предстои. Щом не побеждаваш - “довиждане”", завърши Люпко.

Още от БГ Футбол

Виж всички