Ицо: Стадион на никого не съм обещавал, шансът да сме домакини на голям форум е нулев (видео)

Легендата на българския футбол и испанския гранд Барселона Христо Стоичков категорично отхвърли възможността страната ни да бъде домакин на голям футболен форум. В интервю за предаването “Тази сутрин" по bTV носителят на “Златната топка” заяви, че стадион на никого не е обещавал. Припомняме, че вчера любимецът на феновете на ЦСКА обяви, че “червените” ще имат нов стадион, като гарантира, че лично ще разговаря по темата със собственика Гриша Ганчев. Камата се върна и назад във времето, като сподели, че преди години е докарал хора, които да построят ново съоръжение в столицата, но те са били изгонени. Защо и от кого обаче, Ицо не поясни.

“Стадион на никого не съм обещавал. Аз преди време докарах хора, но те ги изгониха. Искаме да кандидатстваме за нещо, за което процентът да се случи е нулев. Как да станем домакини на европейско или световно, като нямам инфраструктура, хотели, стадиони и пр.? Вижте какъв стадион направиха в Румъния, в Македония… Ние караме на един национален, който при малко повече дъжд или вятър може да изчезне”, недоумява Стоичков.

35 Христо Стоичков  показа златната топка на феновете

“Когато преди време докарах хора, които да построят нов стадион, ние ги изгонихме. В Пловдив нямаше как да бъде построено ново съоръжение, тъй като една бабичка искала да бяга на пистата. В София не можеше да се намери терен, затова излязохме извън града. После отидохме на стадион Септември, но пък там им било шумно на хората в квартала. Сигурно трябва да построим стадиона горе на Копитото”, ироничен бе големият голмайстор.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти