Жорди Алба: Не се виждам извън Барселона

Жорди Алба: Не се виждам извън Барселона

Безспорният титуляр в защитата на Барселона Жорди Алба даде да се разбере, че е готов да постигне споразумение с клуба за нов договор. Настоящият му изтича през лятото на 2020-а г., а двете страни все още не могат да се разберат по параметрите за новия. Испанският национал даде интервю за вестник Sport. Ето и акцентите от него:

Подписването на нов договор
Оптимист съм за това. Ясно е, че мечтата ми е да остана в клуба. Струваше ми много, за да стигна дотук и сега не искам да напускам. Семейството ми е тук, а и подкрепата на моите съотборници и феновете е много важна за мен. Не смятам, че на друго място мога да съм по-щастлив.

Ситуацията в клуба
Откакто съм тук, винаги съм се чувствал ценен от клуба. Барса винаги полага големи усилия, за да задържа футболистите, които иска. Няма от какво да се оплача.

Вероятността да си тръгна от Барса
Във футбола никога не се знае нищо, но пак казвам, че планът ми е да остана тук. Не се виждам в друг клуб. Откакто съм тук, изживявам мечтите си. През годините постоянно израствам и виждам любовта на хората към мен. Мечтата ми е да приключва кариерата си тук.

Шампионска лига или дубъл в Испания
Не заменям успех в ШЛ за дубъл, просто искам да спечеля всички трофеи.

Ернесто Валверде
Още от първата му минута в тима той ми оказва изключителна подкрепа. Надявам се той да поднови контракта си… и двамата да го направим!

Ситуацията в Реал Мадрид
Много пъти през годините те не са се представяли силно, но в края винаги взимат някаква купа. Мадрид си остава най-големият противник, който винаги е труден за побеждаване.

Още от Футбол свят

Виж всички