Джампаоло: Сусо е световна класа, трябва да остане

Джампаоло: Сусо е световна класа, трябва да остане

Новият наставник на Милан Марко Джампаоло изрази желанието си Сусо да остане в тима, въпреки информациите, че той може да бъде продаден на Рома.

“Все още ни липсва внимание към детайла, но ще го придобием с времето. Отборът разбра това, което се опитвам да наложа, и играе с добър манталитет. Най-много ми харесва, че всички са на едно мнение за идеите. Вниманието към детайла е част от работата, но момчетата схванаха музиката, която се опитвам да свиря. Милан има някои силни и класни играчи. Ако се научим на начина, по който искаме да играем, ще бъдем още по-силни. Ще има спадове, но ми харесват усърдието и отдадеността, които показват.

Сусо е световна класа. Казах му го, както и на клуба. Сусо не е проблем за нас. Трябва да задържим най-добрите ни играчи.

Хакан Чалханоглу е универсален футболист. Сложих го в средата на терена, защото Лукас Билия имаше проблем със сухожилие и не исках да рискувам с него прекалено много. Наистина харесвам Лукас. Даниел Малдини? Всичко е наред. Правилно беше, че би дузпата, като се има предвид, че беше петият ни изпълнител. За съжаление, той изпусна, но това беше полезно за него. Момчета като него се нуждаят от мачове, за да израстват, и ако не играят, те не се развиват”, коментира Джампаоло след контролата с Манчестър Юнайтед, която “росонерите” загубиха след дузпи.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти