Най-новото попълнение на Милан: Надявам се да дам много асистенции на Пьонтек

Най-новото попълнение на Милан: Надявам се да дам много асистенции на Пьонтек

Най-новото попълнение на Милан Рафаел Леао даде първото си обширно интервю като играч на тима, в което говори за уважението си към клуба, за идола си Кака, за желаната позиция на терена и бъдещето партньорство с Кшищоф Пьонтек.

“Винаги избирах Милан на PlayStation, защото това беше наистина силен тим. Спечелили са Шампионската лига толкова много пъти. Да бъда тук днес е много важно за мен. Доста големи играчи са играли тук в миналото. Не съм ги виждал на живо, но съм гледал много видеа на Паоло Малдини, Руй Коща, Кака и Кларънс Зеедорф. Всички те са велики играчи, които са написали историята на футбола.

Идолът ми в тима? Определено Кака. Бразилците винаги са невероятно надарени, а той остави незаличима следа в историята на клуба. Той също така спечели Златната топка с фланелката на Милан и не мога да повярвам, че подписах със същия клуб, където той игра.

Да играеш с двама нападатели вместо с един ти дава по-добър шанс да бележиш голове, тъй като единият може да стои в центъра, а другият има свободата да се движи. Дойдох да помагам без значение от това на каква позиция ще ме постави треньорът. Искам да помогна на Милан да постигне целите си. Пьонтек е отличен нападател, който се доказа в Дженоа и продължи да бележи в Милан, така че се надявам да му предоставя много асистенции. Колкото повече се разписва, толкова по-добре ще се справя отборът”, заяви Леао пред клубния сайт.

Още от Футбол свят

Виж всички