Фасоне: Сбъркахме с трансфера на Бонучи в Милан, Кристиано беше готов да дойде

Фасоне: Сбъркахме с трансфера на Бонучи в Милан, Кристиано беше готов да дойде

Бившият изпълнителен директор на Милан Марко Фасоне говори за решения, които тогавашното ръководство на клуба взе по време на лятото на 2017 година. Сред тях са трансферът на Леонардо Бонучи от Ювентус, възможността Кристиано Роналдо да беше преминал при “росонерите” и преподписването с Джанлуиджи Донарума.

“Бонучи беше грешка, но новият договор на Донарума - не. Когато привлякохме Бонучи от Ювентус, вече бяхме направили 8-9 трансфера. Стратегията беше да направим състав, подходящ за схемата 4-3-3, така че вече разполагахме със защитниците и не ни беше нужен още един. Това, което ни липсваше, беше централен нападател, за който бяхме отделили 70 млн. евро.

Накрая решихме да намалим бюджета за нападател и да подпишем с лидер на съблекалнята. Като се замислим сега, ако бяхме инвестирали в топ нападател по план, щеше да е различно.

Решихме, че ще привлечем Андре Силва и ще му позволим да се развива под крилото на голям нападател, но така и не успяхме да сключим подобна сделка. Пиер-Емерик Обамеянг ни беше цел, тъй като Мирабели винаги му е бил фен. Трудно е обаче да се разбереш с германските клубове. Исканията бяха по-високи от реалната му цена на пазара. Бяхме далече от Алваро Мората.

Президентът искаше Кристиано Роналдо, но числата ни показаха, че това е нежелателно. Роналдо беше отворен към това да разгледа тази възможност, тъй като Милан е известен клуб и имаше ентусиазъм около нас. Ние обаче така и не надградихме върху изчисленията и проверката дали той е готов да дойде. 

Никога не съм получавал оферти за Донарума. Договорът му изтичаше, имах малко финанси, с които да преговарям, и трябваше да подновим контракта, за да направим печалба от негова бъдеща печалба”, сподели Фасоне пред Sportitalia.

Още от Футбол свят

Виж всички