Стефка Костадинова: Не е редно да се наказват спортисти, които не са уличавани

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова определи отиващата си година като успешна за родния спорт.

“Мисля, че изпращаме една много добра година, която е предолимпийска и всички спортисти и федерации се борят за квоти. Догодина също ще е много силна, защото имаме две олимпиади - първата ще е в Лозана - Младежка зимна олимпиада. Голямата олимпиада, която чакаме всички, за нея имаме 15 квоти, но тепърва спортистите започват да покриват нормативи - искам да им пожелая да са живи и здрави, да е много по-успешна новата година. Спортистите сме длъжници на българския народ, дано най-накрая чуем българския химн в Токио. Не говоря за медали, дайте да им дадем въздух на спортистите”, каза Костадинова след раздаването на Спортните Икари.

Тя коментира и ситуацията с наказанието на руските спортисти: “Международният олимпийски комитет абсолютно забранява и не се съгласява с манипулиране на данни, както е било. Сега се правят проверки много сериозни и МОК ще излезе с официално становище. Лично моето мнение като спортист и като българка е: не мисля, че е редно да се наказват спортисти, които не са уличавани. Редно е да се наказват хора и спортисти, които са хващани. За жалост покрай мокрото гори и сухото.”


Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти