Ивет Лалова: Мечтая за още един олимпийски финал

Най-добрата българска спринтьорка в последните повече от 10 години Ивет Лалова-Колио получи днес поредната си награда. 35-годишната софиянка грабна “Спортен Икар” за шампионско дълголетие. Тази година тя завърши седма във финала на 200 метра на Световното първенство в Доха, а освен това покри олимпийските нормативи за Токио на 100 и 200 метра.

42 Спортен Икар 2019

“Изпращам трудна, но успешна година. Изключително мотивирана съм за това, което ми предстои през 2020 година. Благодарна съм и много щастлива. Трудно е да се планира пета олимпиада. Понякога е трудно да се планира дори един олимпийски цикъл. Затова съм благодарна, правя го с голяма любов и с надежда да мотивирам все повече млади да тръгнат по нашите стъпки”, каза Ивет след награждаването.

42 Спортен Икар 2019
Тя коментира и очакванията при своето пето участие на олимпийски игри: “Разбира се, че мечтая за още един финал в Токио. Знаете, че моите класирания на световни първенства и олимпийски игри винаги са между седмо и девето място - въпросът е да случа на късмет. Ще бъда много щастлива, ако имам шанс за още един олимпийски финал.”

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти