Давид Силва твърди, че е докоснал топката при гола на Де Бройне, но ВАР не намери доказателства за това

Давид Силва твърди, че е докоснал топката при гола на Де Бройне, но ВАР не намери доказателства за това

Манчестър Сити победи с 3:0 Астън Вила и се доближи на три точки зад лидера Ливърпул, който е с мач по-малко. Шампионите изиграха силно второ полувреме, в което реализира и трите си попадения, но вторият гол, записан на името на Кевин Де Бройне, породи доста дискусии. Белгиецът центрира топката, която премина през няколко играчи, след което в последния момент Рахийм Стърлинг, намиращ се пред Том Хийтън, се отдръпна и топката влезе във вратата. ВАР четири минути разглежда ситуацията за евентуална засада на английския национал, но попадението в крайна сметка бе зачетено.

При самото центриране на Де Бройне ситуацията е доста тънка може би Стърлинг е на една линия с последния бранител, но категорично е сигурно, че ако Давид Силва докосва топката, то крилото на Сити е в положение на засада. Видеоасистентите явно не са видели това, но след двубоя самият Кевин де Бройне казва, че голът не трябва да бъде присъждан на него, тъй като Давид Силва е заявил, че е докоснал топката. 

Според официалния сайт на Премиър лийг вторият гол на Манчестър Сити е бил зачетен, защото няма категорично повторение, доказващо, че Давид Силва е играл с топката. Испанецът обаче е казал на главния рефер Греъм Скот, че е направил точно това. Въпреки това решението бе друго.

Още от Футбол свят

Виж всички