Венгер, Капело и Гулит коментираха наказанието на Манчестър Сити

Венгер, Капело и Гулит коментираха наказанието на Манчестър Сити

Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер и бившият мениджър на националния отбор на Англия Фабио Капело поздравиха УЕФА за решението да извади Манчестър Сити от евротурнирите за следващите два сезон заради нарушаване на правилата за финансов феърплей и подаване на невярна информация към контролиращите органи.

"Правилата са такива, каквито са и те трябва да се уважават. Всеки, който се опитва да ги заобиколи, трябва да бъде наказван", заяви Венгер по време на връчването на спортните награди "Лауреус" в Берлин.

"Ако има доказателства, че това е направено нарочно, то трябва да има наказание. Аз винаги съм подкрепял финансовия контрол. Спортът е за да печелиш, но и да уважаваш правилата. Ако това не се спазва, значи спортът не се прави правилно. Когато участваш в някакви състезания, винаги се съгласяваш с уловията за това", каза 70-годишният французин.

73-годишният Капело определи решението на УЕФА като категорично и се съгласи, че трябва да има наказание за клуба, ако вината му се докаже.

Друго футболно величие - холандецът Рууд Гулит, каза по време на наградите, че напълно би разбрал мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола, ако реши да напусне. "Шампионската лига е Свещеният граал за него. Гуардиола иска да спечели Шампионската лига и бих го разбрал, ако си тръгне", каза Гулит.

Още от Футбол свят

Виж всички