Кубрат Пулев да излезе срещу Джошуа на българска песен, призовават музиканти

Кубрат Пулев да излезе срещу Джошуа на българска песен, призовават музиканти

Кубрат Пулев да излезе на ринга в предстоящия мач срещу Антъни Джошуа през юни в Лондон на българска песен. За това призовават родни музиканти в рамките на кампанията “За повече българска музика в ефира” във видео обръщение в социалните мрежи. 

“Кубрат Пулев винаги е показвал любов към България и всичко българско. Затова се надяваме, че за този исторически мач, той отново ще избере българска песен и така ще накара милиони българи да се почувстваме горди. Вярваме, че това ще му донесе късмет.”, сподели музикантът Ясен Козев, който е един от творците в инициативния комитет на кампанията.

През 2018 година Кобрата избра именно българска песен – “Притури се планината” и съпровод на 101 каба гайди, за излизането си в победния мач срещу Хю Фюри. Това изправи на крака хиляди фенове в зала “Армеец”. През 2014 година за двубоя срещу Владимир Кличко обаче Пулев се спря на парчето на рок титаните AC/DC – Thunderstruck.

“Българският фолклор е една от запазените марки на страната ни по света. Неслучайно българска песен е изпратена в космоса, а през юни се надяваме да накара стадионът в Лондон също да притихне. Хиляди български музиканти и автори стискаме палци на Кобрата. Ще го подкрепяме без значение какво решение вземе, но много се надяваме да направи този жест към всички българи и да повярва в българската музика, както ние вярваме в него.”, допълни Козев.

Кампанията “За повече българска музика в ефира” стартира през февруари, като зад нея застанаха стотици утвърдени музиканти, артисти, автори, музикални продуценти и представители на браншови организации от сферата на културата. Сред тях са икони на българката музика като Васил Найденов, Орлин Горанов, музиканти от групите ФСБ, D2, Ревю, изпълнители от новото поколение като Графа, Михаела Филева, Прея и Тото от СкандаУ. Целта на кампанията е гарантиране на обществения интерес и защита на българската музика като неделима част от българската култура и националната идентичност.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти