Лигата в Испания затруднява Барса в търсенето на нов нападател

Лигата в Испания затруднява Барса в търсенето на нов нападател
Испанската футболна лига намали тавана на общата сума за заплати, които Барселона може да си позволи да плаща на всичките си служители, в това число и футболистите. Това е нормална практика в местното първенство, като целта е да има по-строг контрол върху разходите, за да не се допускат фалити. Въз основа на специални изчисления Ла Лига поставя конкретна сума, която участниците в първенствата нямат право да прехвърлят, съобщава AS.

Така сега каталунците имат с 15 млн. евро по-малко, които да дават за заплати в сравнение с преди шест месеца. На “Камп Ноу” трябва да се поберат в 656 млн. евро, докато през септември сумата беше 671 млн. евро. Това е потенциална спънка в търсенето на нов нападател, който да замести трайно контузения Усман Дембеле. Сега от Барса може би ще трябва да се спрат на някого с по-скромни финансови изисквания. Няма обаче точна информация до каква степен всеки клуб е запълнил лимита си.

Лигата поставя тази рамка въз основа на изчисления за предстоящи приходи и разходи. Така сега каталунците трябва да ограничат разходите си, защото отпаднаха от турнира за Купата на Испания и не спечелиха Суперкупата на страната. Евентуални успехи там щяха да увеличат постъпленията в хазната им.

И все пак Барса си остава начело в класирането с най-висок таван. Втори е Реал Мадрид с 641 млн. евро, следван от Атлетико Мадрид с 348 млн., Севиля със 185 млн. и т.н.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички