Кардиф обвинява Нант в непредумишлено убийство на Емилиано Сала

Кардиф обвинява Нант в непредумишлено убийство на Емилиано Сала

Кардиф обвинява Нант в непредумишлено убийство на аржентинския футболист Емилиано Сала, който загина в самолетна катастрофа над Ла Манша преди година, съобщава "Екип".

Клубът от Уелс обръща внимание на редица тревожни моменти, свързани с трансфера и иска те да бъдат разследвани от френски съд. По-специално това, че "Нант са използвали нелицензирани и нелегални посредници" при превоза на Сала до Уелс.

Обвинение беше повдигнато и срещу лицата, които провеждаха сделката за Сала, тъй като те са укрили комисионни и не са имали лицензи на футболни агенти. Сала загина в самолетна катастрофа на 21 януари 2019 година.

Аржентинецът беше на борда на малък частен самолет, който изчезна от радарите в района на Ламанша, където е имало наличие на изключително силни ветрове. Тялото на Сала беше открито сред останките две седмици след катастрофата.

След трагедията между двата футболни клуба започнаха финансови спорове. Кардиф настоява, че Сала не е станал играч на отбора и отказа да плати 15 милиона паунда на Нант. Сега уелският клуб предостави нови документи по това дело, които ще бъдат разгледани от френски съд.

Още от Футбол свят

Виж всички