Гледай на живо

Ще реши ли Сити следващите два теста и защо забуксува Юнайтед - Гледайте "Контра"

Координатор на Минесота поема Кливлънд

Координатор на Минесота поема Кливлънд

Кливлънд, последният отбор без треньор в НФЛ, запълни празнината в неделния ден. „Браунс” назначиха досегашния координатор на нападението на Минесота Кевин Стефански за наследник на Фреди Кичънс, който изкара само сезон на поста. Куриозното е, че Стефански бе подгласник на Кичънс при събеседването през 2019-а, но 12 месеца по-късно звездата му най-сетне изгря. Слуховете говорят, че тогавашният генерален мениджър Джон Дорси е пренебрегнал мнението на собственика Джими Хеслъм и заложил на Кичънс. Но след сезон, в който Кливлънд спечелиха едва шест мача, и двамата бяха изритани.

Тази година „Браунс” интервюираха над половин дузина кандидати за овакантения треньорски пост. Последният от тях, координаторът на атаката на Ню Инглънд Джош МакДениълс изкара петък и събота с мениджмънта на тима на базата в Охайо, но не бе нает.

Отхвърлен бе и координаторът на защитата на Сан Франциско Робърт Сала. Неговите играчи ограничиха в събота нападението на Минесота, водено от Стефански, до десет точки и едва 147 ярда при победата на „найнърс” с 27:10 в дивизионния плейоф.

37-годишният Стефански изкара цялата си треньорска кариера дотук в Минесота. Той започна като асистент през 2006 г. преди да се изкачи през отговорник за куотърбековете, рънингбековете и тайтендовете до координатор на нападението през 2018 г.

Още от Други спортове

Виж всички