Гледай на живо

Живко Миланов говори за целите на Левски през новия футболен сезон

Нант ще почете паметта на Емилиано Сала със специални фланелки

Нант ще почете паметта на Емилиано Сала със специални фланелки

Френският клуб Нант ще отдаде почит на покойния аржентински играч Емилиано Сала по време на неделния мач от Лига1 срещу Бордо. Футболистите на Нант ще носят специални фланелки в синьо и бяло. От френския отбор, който традиционно играе в жълто и зелено, заявиха, че възпоменателната фланелка се предлага за продажба. Всички печалби ще бъдат разпределени между тренировъчните клубове на Сала в Аржентина.

"Тъй като Сала мечтаеше да облече екипа на Аржентина, играчите на Нант ще оставят обичайната си фланелка в жълто и зелено и ще сложат такава в цветовете на Аржентина - бяло и синьо", се казва в изявление на Нант.

Сала загина преди една година в самолетна катастрофа. Аржентинецът беше на борда на малък частен самолет, който на 21 януари 2019 година изчезна от радарите в района на Ламанша, където е имало наличие на изключително силни ветрове. Тялото на Сала беше открито след останките две седмици след катастрофата.

От Нант казаха още, че снимка на Сала ще бъде изложена в центъра на стадиона преди началото на мача и в негова памет ще има минута аплодисменти.

Още от Футбол свят

Виж всички