Състезател по аеробика е Спортист на годината в Хасково

Състезател по аеробика е Спортист на годината в Хасково

За втори пореден път състезателят по аеробика Тихомир Баротев завоюва отличието "Спортист на годината на Хасково", този път за 2019 година. Призовете в петте категории бяха раздадени на тържествена церемония снощи в зала "Хасково" на общинската администрация.

Сред успехите на Баротев, които са наклонили везните в негова полза, са 2-ро място на Европейски игри /групи/ в Беларус, 1-во място на Световна купа /групи/ в Португалия и 2-ро място на Европейско първенство /групи/ в Азарбайджан. Негови подгласници станаха държавният шампион по вдигане на тежести с квота за Олимпийските игри в Токио 2020 Мая Иванова и боксьорката Силвия Димова, която е първенец на Държавното лично отборно първенство.

При юношите и девойките първи е Емирджан Мехмед, носител на бронзов медал от Европейското първенство по бокс. Следват го Мария-Магдалена Кирилова /вдигане на тежести/ и Кристин Кръстева /спортна гимнастика/.

Спортните журналисти и деятели определиха за отбор на годината при мъжете и жените Спортен клуб по вдигане на тежести "Хасково" - жени, който е първи на Държавното първенство. При отборите юноши и девойки призовото място е за девойките старша възраст от Клуб по аеробика "Мега спорт" с над 10 отличия от турнири в страната и чужбина.

Треньор на 2019 година е наставникът по вдигане на тежести Живко Архондев. Призьорите в отделните категории получиха общо 4800 лева като парични стимули.

"Развълнуван съм, защото тук са спортните посланици на Хасково по света. Благодаря им, че въпреки трудностите продължават да побеждават, понякога и себе си", каза в приветствието си кметът на общината Станислав Дечев.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти