Гледай на живо

Очаквайте в 17:00ч. сблъсъка между Локомотив (Мездра) и Спартак (Плевен) в Северозападната трета лига

Еди Хърн: Ако Кубрат Пулев не се съгласи с условията ни, то мач с Джошуа може и да няма

Промъутърът на световния шампион на WBA, IBF and WBO Антъни Джошуа Еди Хърн говори пред Sky Sports за предстоящата битка за световната титла на IBF срещу Кубрат Пулев.

“Кубрат Пулев е основаният претендент. Вече установихме, че задължителната защита на IBF е преди тази на WBO. Мачът с Пулев според мен, а което е по-важното - и според Ей Джей, трябва да се проведе тук, в Лондон. Той вече се боксира в Саудитска Арабия, а преди това и в Ню Йорк. Време е да се завърне у дома", заяви Еди Хърн.

“Лошите новини са, че Кубрат Пулев иска възможно най-много пари и осъзнава, че може да получи повече такива в Истанбул, Саудитска Арабия, Конго или Нигерия. Антъни Джошуа обаче е този, който определя правилата. Може в крайна сметка да се откажем от боя с Пулев, ако той не поиска да се боксира на местата, които ние бихме желални. Те са във Великобритания. Оглеждаме се за дата в края на май или началото на юни за този мач. Може да го проведем навскяъде - на "Емиратс", на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм", на "Олимпийския стадион" или на "Туикенам". "Принсипалити Стейдиъм" (б.ред. известен като "Милениъм Стейдиъм" в Кардиф) също има свободни дати за нас. В един идеален свят следващият мач ще бъде с Кубрат Пулев в Лондон. Ние обаче не живеем в идеален свят, особено по отношение на бокса", заяви Хърн пред "Скай спортс".
"В момента боят, който Антъни Джошуа иска, е срещу победителя от мача между Уайлдър и Фюри. И преди разговаряхме за това, но двамата отказаха предложението ни, което беше за подялба 60% на 40%. Сега нямаме друга възможност, освен да им предложим 50-50, защото в противен случай боят никога няма да се случи. Имаме и много добра оферта за място, което да домакинства такъв сблъсък. Да, Саудитска Арабия е много възможен вариант", добави Еди Хърн.

Още от Бойни спортове

Виж всички