Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

За шеста поредна година програмата "Тенисът - Спорт за всички" осигурява безплатен тенис за деца от 6 до 12 години

За шеста поредна година програмата "Тенисът - Спорт за всички" осигурява безплатен тенис за деца от 6 до 12 години

Програмата на Българската федерация по тенис "Тенисът - Спорт за всички" с подкрепата на Министерство на младежта и спорта ще осигури за шеста поредна година безплатно обучение по тенис на деца между 6 и 12 години в цялата страна. 36 тенис клуба в 25 населени места ще отворят врати за обучение на деца от 6 до 12 г. през месеците от юли до декември. Във всеки клуб малките тенисисти ще бъдат разпределени в поне по три групи от минимум 8 деца, а заниманията ще са минимум по един път седмично (общо 24 тренировки).

Българската федерация по тенис осигурява цялата необходима екипировка за провеждането на обучението. Като допълнителни дейности по програмата "Тенисът - Спорт за всички" са предвидени регионални първенства до 8, 10 и 12 г. През последните пет години безплатни занимания получиха над 5000 деца, обучавани от над 250 лицензирани треньора.

Децата и техните родители, които се интересуват, могат да получат информация за клубовете в страната, които са включени през 2020 г., на сайта на БФТ - bgtennis.bg, раздел програми - “Тенисът - Спорт за всички” - същност.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти