Гледай на живо

"Вабанк": Прогнозите преди финала

Прокуратурата повдигна още обвинения на Божков

Прокуратурата повдигна още обвинения на Божков

Специализираната прокуратура повдигна на собственика на Левски Васил Божков нови обвинения за ръководене на организирана престъпна група с участието на още три лица, създадена с цел извършване на тежки умишлени криминални престъпления.

От прокуратурата съобщиха, че според събраните до момента доказателства престъпната група е действала от 2012 г. Така формираното между всички обвиняеми престъпно сдружение е имало за цел да извършва съгласувано в страната убийства, изнудвания и други тежки престъпления.

Освен за ръководене на престъпна група по новото досъдебно производство по отношение на Васил Божков са изготвени и обвинения за подбудителство към още 4 човека, както и за оказване на принуда с цел насилствено разпореждане с недвижим имот и за опит за изнасилване на лице от женски пол чрез използване на сила, като деянието не е довършено по независещи от дееца причини. Бизнесменът издържаше футболния Левски, но в момента е в Дубай, тъй като е издирван от българските власти.

Божков мигновено отговори в социалните мрежи.

"След току-що обявените поредни седем обвинения от спецпрокуратурата, ще направя официално признание, което може да доведе и до ново обвинение.

Признавам се за виновен за разкриване на безчинствата и грабежите на хунтата. Възнамерявам да продължа да го правя", написа Божков.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички