Гледай на живо

Евро 2020: "Трето полувреме" след Нидерландия - Украйна 3:2

Лондонският маратон е под въпрос

Лондонският маратон е под въпрос

Директорът на Лондонския маратон Хю Брашър каза, че “не може да бъде сигурен дали събитието може да продължи“ в писмо до лицата, които управляват състезанието.

Световният маратон трябваше да се проведе на 26 април, но беше отложен за 4 октомври, тъй като пандемията на коронавирус продължи да се разпространява.
 
"В този момент не можем да сме сигурни дали събитието може да продължи или, ако може, под каква форма може да се проведе. Знаем, че бихте искали сигурност.

Разбираме и признаваме, че искате да знаете дали трябва да започнете сериозни тренировки или да рестартирате кампанията си за набиране на средства. Въпреки това, колкото и да ни се иска, не можем да ви предложим сигурност.

Обявихме отлагането в петък, 13 март. Тогава бяхме уверени, че ще можем да организираме 40-то състезание на новата ни дата - 4 октомври. Но това е свят, в който ежедневно нещата се променят толкова бързо и това вече далеч не е сигурно.

Екипът на Лондонския маратон работи усилено по много различни възможни сценарии и, тъй като обстоятелствата се променят, ние измисляме нови идеи“, сподели Брашър.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти