Ланс Армстронг разкри кога за първи път се е допингирал

Ланс Армстронг разкри кога за първи път се е допингирал

Една от големите звезди на колоезденето от близкото минало Ланс Армстронг разкри, че е вземал допинг още от самото начало на професионалната си спортна кариера. В документалния филм Lance на ESPN американецът споделя, че е започнал с допингирането на 21 години - в своя първи професионален сезон. Филмът, в който Армстронг разговаря с журналистката Марина Зенович, е в две части, които ще бъдат излъчени на 24 и 31 май.

Попитан на колко години е бил, когато за първи път е използвал допинг, Ланс Армстронг казва: "Уау, директно по същество. Вероятно на 21".

Армстронг бе лишен от права да се състезава до края на живота си през 2012 година, а седемте му победи на "Тур дьо Франс" бяха отнети заради това, че е прибягвал до допинг. В документалния филм 48-годишният американец разкрива още, че се е интересувал какви субстанции е вземал и е бил напълно наясно какви вещества е вкарвал в организма си.

През 1996 година Армстронг е диагностициран с рак на тестисите и след като преборва коварната болест, се завръща през 1998.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти