В Италия започват групови тренировки, но стартът на сезона не е сигурен

В Италия започват групови тренировки, но стартът на сезона не е сигурен

Министър председателят на Италия Джузепе Конте потвърди, че отборите могат да започнат групови тренировки от утре. Той обаче допълни, че има нужда от още някои гаранции, за да се стигне до подновяване на шампионата.

Правителството и Италианската футболна федерация одобриха медицински протокол, но той бе отхвърлен от клубовете и Асоциацията наиграчите. Според предложените мерки, ако един играч се окаже заразен, то целият отбор трябва да бъде поставен под карантина за период от 15 дни. Клубовете и играчите искат да се следва модела на Германия и Испания и само заразеният човек да бъде изолиран.

В следващите дни се очакват нови преговори по отношения на протокола, в който има и други разминавания между страните. Има обявена дата, на която се очаква да бъде подновено първенството и тя е 13 юни. Премиерът обаче не бе конкретен относно това дали сезонът може да започне отново тогава.

"Преди да започне сезона имаме нужда от още някои гаранции. Говорих с Министъра на спорта Винченцо Спадафора и на този етап ги нямаме. Надявам се да стигнем до тях възможно най-бързо", коментира Конте.

Още от Футбол свят

Виж всички