Гледай на живо

ЦСКА - София спечели дербито с Левски с 2:1 след обрат и по-добра игра

Главният медик на Фиорентина: Млад съм, но се борех с COVID-19 за живота си

Главният медик на Фиорентина: Млад съм, но се борех с COVID-19 за живота си

Главният медик на Фиорентина Лука Пенге предупреди, че подновяването на футболния сезон по време на пандемията от коронавирус е рисковано. Като пример той даде собственото си преболедуване на заразата, което е било тежко. Тосканците бяха силно ударени от COVID-19, който застигна редица играчи и служители на клуба, сред които спортният директор Даниеле Праде.

Шест нови случая на коронавирус във Фиорентина
Шест нови случая на коронавирус във Фиорентина

"Хората, преминали през това преживяване, носят белезите, срещу които ще се изправят само с времето. То наистина беше кошмар. Борим се с враг, който не можем да видим. Затова трябва да вземем всяка възможна предпазна мярка. Играчите също са човешки същества като нас, така че не можем да предположим, че това няма да има ефект върху тях. Например, аз съм млад, но се оказа, че се борех за живота си в болнично легло. Никой не бива да подценява тази ситуация.


Най-скорошните шест случая на заразени в клуба са в добро състояние. Те са без симптоми и наистина бяха изненадани от положителните резултати. Разбира се, че продължаваме да ги наблюдаваме. Не става въпрос само за здравето на тези играчи, но и за всички, които са около тях и този спорт. Можем да следваме правила, които са ограничителни, но и осъществими", коментира Пенге пред Rai Radio 1.

Още от Футбол свят

Виж всички