Тенис легенда: Щях да полудея, ако бях в позицията на Серина и Роджър

Тенис легенда: Щях да полудея, ако бях в позицията на Серина и Роджър

Легендата Мартина Навратилова смята, че паузата в световния спорт заради пандемията от COVID-19 е "загубено време" за две от най-големите, но и вече застаряващи тенис звезди - Серина Уилямс и Роджър Федерер. Навратилова смята, че отмяната на "Уимбълдън", отново заради пандемията, може да попречи на Серина да изравни или подобри рекорда за всички времена на австралийката Маргарет Корт от 24 титли от "Големия шлем" на сингъл.

"За играчи като Роджър Федерер и Серина Уилямс това е загубено време. Особено за Серина, имайки предвид, че "Уимбълдън" е най-добрият й шанс да счупи рекорда на Маргарет Корт. Тя е заседнала на 23 и се опитва да спечели 24, може би 25. Когато не ставаш по-млад, това е загубена възможност. Ако аз се намирах в тази позиция, щях да полудея, че не мога да играя.
38-годишната Серина Уилямс: Чувствам се по-добре от всякога
38-годишната Серина Уилямс: Чувствам се по-добре от всякога

Всички са в една и съща лодка, но за старите играчи като Роджър, дори Рафа (Рафаел Надал) и особено за Серина, е по-тежко, няма съмнение в това", сподели в интервю за Laureus.com 63-годишната Навратилова. Родената в Прага бивша тенисистка е 9-кратната шампионка на "Уимбълдън", като има общо 18 титли от "Големия шлем" на сингъл и още 41 на двойки и смесени двойки.

Роджър Федерер и Серина Уилямс са родени през 1981, а Рафаел Надал след по-малко от месец навършва 34 години.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти