Танговайлоа подписа мултимилионния договор с Маями

Танговайлоа подписа мултимилионния договор с Маями

Куотърбекът Туа Танговайлоа сложи подписа си под 4-годишния договор с Маями на стойност 30.28 милиона щатски долара, който е фиксиран от Националната футболна лига (НФЛ) според правилните за драфта. Това споразумение включва и задължителната за играчи от първия рунд опция за пета година, която е в ръцете на Долфинс.

Иън Рапапорт от НФЛ Нетуърк съобщава, че договорът е с напълно гарантирана сума и включва 19.6 милиона долара, които са преведени по сметката на петия избор в драфта с подписа.

Бившият куотърбек на Алабама вече похарчи част от парите. Той публикува видео в “Туитър”, на което подарява черен “Кадилак Ескалейд” на майка си, Дайан, добавяйки: "Честит ден на майката на една повече от заслужила майка. Обичам те, мамо".

Танговайлоа напусна Алабама като лидер в историята на колежа по завършени пасове (69.3 процента), тъчдауни в рамките на един сезон (43 през 2018) и тъчдауни през кариерата си (87). Той подаде общо за 7442 ярда в 32 мача за Кримсън Тайд.

Танговайлоа приключи рано последния си сезон в НСАА заради тежка контузия в бедрото, която го извади от сметките за първи избор в драфта. От тази позиция Синсинати взе куотърбека на ЛСЮ Джо Бъроу, който спечели и "Хайсман Трофи".

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти