Брутално убийство разгневи ЛеБрон Джеймс и Серина Уилямс (видео)

Брутално убийство разгневи ЛеБрон Джеймс и Серина Уилямс (видео)

Ужасната смърт на 25-годишния Ахмад Арбъри отново изкара проблемите с расизма в САЩ на преден план. Чернокожият Арбъри е бил застрелян от двама бели мъже, докато е правил обичайния си джогинг из улиците на Бънсуйк, Джорджия. Баща и син - Грегъри и Травис МакМайкъл, спират Ахмад по средата на пътя, вадят пушка и го застрелват без милост. Оправданието им е, че са го сметнали за крадец.

Видеоклип от трагичните събития веднага изтече в интернет. Множество звезди от спортния бранш вече изразиха недоволството си от случилото се, а един сред многото бе лидерът на ЛА Лейкърс ЛеБрон Джеймс.

"Буквално сме ловувани ВСЕКИ ДЕН/ПО ВСЯКО ВРЕМЕ, когато напуснем домовете си. Не можеш дори да излезеш за един проклет джогинг, човече. Честно, ШЕГУВАТЕ ЛИ СЕ С МЕН!!!. Съжалявам за Ахмад (нека почива в мир), изпращам молитвите си към семейството ти!", написа ЛеБрон в "Инстаграм".

Колегата му от Портланд Трейл Блейзърс Деймиън Лилард също качи снимката с лицето на Ахмад, и написа просто "Не мога да повярвам".

View this post on Instagram

Smfh

A post shared by Damian Lillard (@damianlillard) on May 6, 2020 at 8:18pm PDT

Легендата на женския тенис Серина Уилямс също прикачи снимка на сторито си в Инстаграм и добави "Престъплението ми е, че съм чернокожа". Двамата убийци са задържани и тепърва ще се води дело.

Още от Булевард

Виж всички