Юп Хайнкес: Пандемията показа лошото развитие на футбола и обществото

Юп Хайнкес: Пандемията показа лошото развитие на футбола и обществото

Легендарният германски треньор Юп Хайнкес заяви, че избухналата пандемия от коронавирус е разкрила нежеланото развитие във футбола и обществото като цяло в последните години.
Пред вестник Welt am Sonntag той заяви, че егоизмът е бил поставен над ценности като сплотеност, човечност и солидарност.

"Трябва отново да изострим сетивата си за хора, които не се справят толкова добре в обществото, във футбола", казва Хейнкес.

Поглеждайки към футбола и кризата, която може би ще засегне доста клубове, Хайнкес подкрепи хората, които призовават за повече скромност. "Важно е да се потърси път към повече нормалност във футбола. Сумите за трансфери и заплати трябва да бъдат намалени и отново да слязат към нормалните нива. В един момент парите станаха неморално много, каза опитният треньор.

74-годишният Юп Хайнкес е бивш национал на Германия, печелил е Шампионската лига с Реал (Мадрид) и Байерн (Мюнхен). Начело на баварците е бил в продължение на три периода, като върхът от отличия постига през 2013-а година, когато взима требъл.

Бундеслигата е спряна от средата на март заради пандемията, но клубовете се надяват по-късно този месец да нормализират тренировъчния процес, очаквайки потвърждение от правителството.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички