Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Гледай на живо

Турнир на талантите: зона Велико Търново - зона Благоевград

Само ден по-късно: Витал Хейнен ще води Полша до края на 2021-а

Само ден по-късно: Витал Хейнен ще води Полша до края на 2021-а
Трудни преговори между Витал Хейнен и полската федерация за нов договор
Трудни преговори между Витал Хейнен и полската федерация за нов договор

Само ден по-късно, след като се появиха информации в полските медии за трудни преговори между селекционера на мъжкия национален отбор на страната Витал Хейнен и местната федерация за удължаване на договора, от Полската волейболна федерация (PZPS) официално обявиха, че са продължили контракта помежду си до края на 2021 година.

Така 50-годишният белгиец, който направи "Дружина полска" световен шампион през 2018-а, ще води тима на отложената Олимпиада в Токио и Европейското първенство догодина. Досегашният договор на 50-годишният Хейнен бе до Олимпиадата в Токио 2020 и по-точно до 30 септември тази година.

Според авторитетният местен сайт SportoweFakty.wp.pl пък преговорите с Хейнен са продължили няколко седмици, тъй като в началото белгиецът е поискал годишно възнаграждение от 200 000 евро. Условие, с което от ръководството на федерацията не били съгласни  заради претърпените загуби по време на пандемията от коронавирус. Все пак Хейнен е приел да намали желаната сума и двете страни са си стиснали ръцете, като селекционерът и щабът му ще получат 120 000 евро годишно. Както и до сега при успехи белгийският специалист ще получи и бонуси.

"Много съм щастлив, че ще продължа да бъда треньор на полския национален отбор. Работя с чудесни хора в една прекрасна страна и се надявам, че всички ще споделим радостта на 7 август 2021 година", написа в профила си в Туитър Хейнен.

Последвайте канала ни в

Още от Волейбол

Виж всички