Надал кани колегите си в академията си в Манакор

Надал кани колегите си в академията си в Манакор

Испанецът Рафаел Надал е готов да предостави кортовете в Академията си в Манакор на остров Майорка за подготовка на професионални тенисисти и тенисистки преди подновяването на сезона. Кампанията в тениса беше прекратена в първата половина март заради пандемията от коронавирус, а турнирите са отменени до 13 юли. Академия "Рафа Надал" разполага с 26 корта - 19 с твърда настилка и 7 на клей, модерен фитнес, СПА-център с 25-метров басейн, ресторант и хотелски комплекс.

"Естествено сега тенисът не е най-важното нещо, но лично аз ще бъда много щастлив, ако през следващите месеци Академията ми може да бъде в помощ на други професионални играчи. Ще се радвам, ако те дойдат и тренират, а също така може да играят и мачове. Въпреки че в момента не може да се играят турнири, мисля, че дори неофициалните срещи могат да ни помогнат да поддържаме състезателно ниво в очакване на рестартирането на сезона", коментира вторият в световната ранглиста Надал.

Подобна идея вече реализира треньорът на Серина Уилямс - Партик Муратоглу. Той ще събере професионални играчи в Академията си в Био във Франция, където те могат да се готвят съвместно и да играят мачове по време на паузата в Тура.

Първият двубой от т.нар. Ultimate Tennis Showdown е планиран за 16 май между Алексей Попирин (Австралия) и Давид Гофен (Белгия), като през всеки уикенд ще се играят по общо 10 мача.

Още от Тенис

Виж всички