Зверев: Паузата ще направи по-силни Джокович, Надал и Федерер

Зверев: Паузата ще направи по-силни Джокович, Надал и Федерер

Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер ще имат опита на своя страна, когато тенисът се поднови след пандемията от коронавирус, заяви германецът Александър Зверев. Той каза още в интервю за "Шпорт Билд", че смяната на поколенията все още предстои. Тенисът е спрян от март поне до средата на юли, а Зверев очаква голямата тройка Джокович, Надал и Федерер да излезе по-силна след паузата, защото "тримата имат повече опит и знаят точно какво трябва да правят".

"Те също ще бъдат по-свежи след почивката. Така че това прекъсване ще бъде предимство за по-опитните играчи. Но съм убеден, че след това идва смяната на поколенията", добави германецът.

22-годишният Зверев е една от изгряващите звезди и заема седмо място в световната ранглиста. В момента той е във Флорида със семейството и треньорския си щаб и добави, че има възможност да тренира на корт.
Германецът каза, че би приел вариант да се играе без публика и че "би било чудесно, ако тази година може да се проведат още два турнира от "Големия шлем".

"Уимбълдън" беше отменен заради глобалната пандемия, но Откритото първенство на САЩ все още остава по програма за началото на септември, въпреки че Ню Йорк е доста засегнат от вируса. "Ролан Гарос" беше преместен за по-късна дата и може да се състои през септември или октомври.

Следвай ни:

Още от Тенис

Виж всички