Възможна е пълна отмяна на сезона в Мото GP

Възможна е пълна отмяна на сезона в Мото GP

Цялостното анулиране на сезона в Moto GP заради световната пандемия от коронавирус вече е било обсъждано. Засега това е най-крайната мярка, признаха от промоутъра Дорна Спортс, които ще направят всичко по силите си да не се стигне до това.

„При нас фокус номер 1 винаги е бил и ще остане да се опитаме да стартираме сезон 2020 с възможно най-много състезания от веригата Гран При и да ги завършим в рамките на календарната 2020 година“, коментираха от Дорна Спортс.

„Разбира се, нашите действия са съобразени с линията на правилата за здраве и безопасност, спуснати от правителствата на страните домакини и съответните здравни органи. Най-лошият вариант, който обсъждаме, е за анулиране на цялата година. Той би влязъл в действие само ако пандемията продължава да спира живота и спорта за по-дълго време и ограниченията за пътуване остават в сила за неопределен срок.“

За момента три състезания бяха пренасрочени за късната есен. Няма все още дати за отложените стартове за Гран При на Италия, на Франция и на Каталуния, а към момента плановете са да се стартира с Голямата награда на Германия на 21-ви юни. И докато в Кралския клас няма нито едно проведено състезание, то Мото 2 и Мото 3 завъртяха един кръг в Катар в началото на месец март.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти