Съотборник на ЛеБрон: MVP не се дава непременно на играча с по-добра статистика

Съотборник на ЛеБрон: MVP не се дава непременно на играча с по-добра статистика

Най-вероятно няма да видим края на битката за наградата "Най-полезен играч" в НБА. Звездите на Милуоки Бъкс и Лос Анджелис Лейкърс Янис Адетокумбо и ЛеБрон Джеймс са фаворитите за най-желаната индивидуална награда в лигата. Според съотборника на Джеймс в Лейкърс Джаред Дъдли наградата трябва да отиде в ръцете на 35-годишния лидер на "езерняците"

"ЛеБрон води лигата по асистенции. Той бе предизвикан от Антъни Дейвис в защита, като не само удържа предизвикателството, ами и го отнесе до съвсем различно ниво. Той пази вторите и третите най-добри играчи в лигата според мен - Янис и Кауай. Той ги пази на 35-годишна възраст. Пази ги през по-голямата част от мача, в четвъртата част също, залага цялата си репутация на защитник. Хората казват, че той пести енергия, но той ги пази и ние печелим. Това е всичко. В нападение той все още може да носи отбора. Разликата между него и другите е способността му да прави така, че всички да участват в нападението", сподели Дъдли.

"Кой наистина заслужава MVP този сезон? И двамата заслужават наградата. Дали мисля, че ЛеБрон я заслужава повече? Да. Дали мисля, че средните показатели на Янис са по-добри? Да. Но "Най-полезен играч" не се дава непременно на човека с по-добра статистика. Ето защо давам предимството на ЛеБрон", добави още Дъдли.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти