Вижте кои са фаворитите за индивидуалните награди в НБА

Вижте кои са фаворитите за индивидуалните награди в НБА
Не е сигурно дали и кога сезонът в НБА ще се доизиграе. Има варианти останалата част от редовния сезон да бъде прескочена, за да се влезе директно в плейофи с цел приключване на сезона по-бързо. Затова ви представяме основните фаворити за индивидуалните награди в Лигата, ако приемем, че редовният сезон не се доизиграе.
Новобранец на годината: Джа Морант (Мемфис Гризлис)
Джа Морант бе най-добрият новобранец през настоящата кампания. Ще бъде несправедливо наградата да се даде на Зайън Уилямсън, който изигра едва 19 мача, въпреки че показа с какъв талант и умения разполага. Морант бе здрав и продуктивен от първия мач до края, като той е една от основните причини Мемфис да се намира на плейофно място.

Най-прогресиращ играч на годината:

Девонте' Греъм (Шарлът Хорнетс)

През миналия сезон средните показатели на Греъм сочат 4.7 точки, 1.4 борби и 2.6 асистенции. През настоящия те скачат на 18.2 точки, 3.4 борби и 7.5 асистенции. Сформира продуктивно партньорство с привлечения от Бостън Тери Розиър и показа способността си да бъде основен плеймейкър за своя отбор. Бам Адебайо от Маями Хийт също е сред фаворитите.

Шести играч на годината:

Лу Уилямс (ЛА Клипърс)

Трикратният носител на наградата се е запътил към четвърта. Въпреки че Клипърс разполагат с Кауай Ленърд и Пол Джордж, то за съперниците им със сигурност е най-трудно да се справят с влизащия от пейката Уилямс. Средни показатели от 18.7 точки, 3.1 борби и 5.7 асистенции в отбор с още трима основни реализатори (Кауай, Джордж, Херъл) са достатъчни за Лу да вземе своята четвърта награда от посочената категория.

Защитник на годината:

Антъни Дейвис (ЛА Лейкърс)

Дейвис е абсолютен звяр в нападение, но през настоящия сезон защитата му е на топ ниво. "Веждата" блокира средно по 2.4 изстрела и краде по 1.5 топки на мач и е основната причина Лейкърс да имат третата най-добра защита в Лигата. До момента Дейвис не е печелил наградата, но със сигурност е най-заслужилият за нея през настоящата кампания.

Най-полезен играч:

Янис Адетокумбо (Милуоки Бъкс)

Янис Адетокумбо е най-добрият играч в най-добрия отбор в НБА. Въпреки страхотния сезон на ЛеБрон Джеймс, Янис се е устремил към втория си пореден MVP. 29.6 точки, 13.7 борби, 5.8 асистенции, 1.0 отнети топки и 1.0 блокирани изстрели за 30.9 минути на мач сочи статистиката му за сезона. Коефициентът му на полезно действие е на първо място от всички играчи с 31.71 , а Милуоки е първи в НБА с баланс 53 победи и 12 загуби.

Треньор на годината:

Ник Нърс (Торонто Раптърс

)

Абсолютно никой не очакваше Торонто да бъдат толкова добри без Кауай Ленърд. В момента Раптърс са втори в Източната конференция с баланс 46 победи и 18 загуби, а причината за това е именно Ник Нърс. Въпреки че това е едва вторият му сезон в НБА, той показва, че е един от най-добрите треньори в Лигата и успя да извлече максимума от играчи като Сиакам, Лаури, ВанФлийт, Пауъл, Ибака. Майк Бъдънхолзър и Франк Воугъл се справят чудесно начело на Милуоки и ЛА Лейкърс, но при тях бе очаквано. Неочаквано бе това, което Нърс и Торонто сториха преди спирането на сезона.

Още от Баскетбол

Виж всички