Много е вероятно сезонът във Формула 1 да стартира през юли

Много е вероятно сезонът във Формула 1 да стартира през юли

Сезонът във Формула 1 може да стартира с две състезания през юли в Австрия, след като по всичко изглежда, че Гран При на Канада няма да се проведе. Ръководството на Формула 1 трябва до няколко дни да анонсира, че отлага надпреварата в Монреал от официалната дата 14 юни за неопределен период. Провеждането на Гран При на Франция на 28 юни също е под сериозна въпросителна.

Организаторите на този етап в момента чакат да видят какво ще се случи с колоездачната Обиколка на Франция. В случай, че тя се състои, то и Формула 1 може да се проведе. От друга страна, правителството на Австрия на свой ред смекчи мерките, насочени към ограничаване на коронавируса, което повишава възможностите да се проведе състезание на 5 юли.

Представители на Формула 1 вече обсъждат по телефона с промоутърите провеждането на два старта от сезона на пистата „Ред Бул Ринг“ в Шпилберг и те да минат един след друг. Това е свързано с точката в договора, че трябва да се проведат поне 15 състезания, за да бъдат усвоени парите от телевизионните права.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти