Илия Динков: Титлата е резонна, сега важни са подрастващите

Илия Динков: Титлата е резонна, сега важни са подрастващите

Отборът на Марица (Пловдив) бе обявен за служебен шампион на България в женското първенство по волейбол за сезон 2019/2020, след като УС на БФВолейбол взе решение за окончателен край на шампионатите. За разлика от Суперлигата при мъжете, в дамското направление клубът от Пловдив е абсолютния доминант, като печели титлата с 19 поредни победи и само един загубен гейм.

57 Общо събрание на БФВ


 

Ето какво каза президентът на ВК Марица и вицепрезидент на волейболната федерация Илия Динков за BGvolleyball.com по темата:

„При жените нямаше драма. Титлата на Марица е резонна с оглед на показаните резултати. Заслужихме я.“ „Относно обявяването на край за шампионатите при мъжете и жените смятам, че това беше нормално, във връзка с пандемията и извънредното положение. Колелото се завъртя и няма спиране. Трябва да се помисли за здравето на хората. Сега това е най-важното в момента“.

„Един от важните въпроси, който също тепърва ще се разисква от Управителния съвет, са подрастващите. Те са бъдещето на волейбола. Смятам, че младите състезатели трябва да изиграят своите първенства, независимо кога. Дори през септември, или октомври, но те трябва да се проведат. Затова следим обстановката и съобразно развитието й (всички се надяваме по-бързо да се справим) ще решаваме как и кога подрастващите ще играят.“

Последвайте канала ни в

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти